Lokalen

Från Uppsala Makerspace
Hoppa till: navigering, sök


Vi har flyttat, men ännu inte uppdaterat informationen här!


Vårt makerspace ligger centralt i Uppsala, precis i början av Boländerna. Vi håller till i källaren under Folkuniversitetet på Bergsbrunnagatan. Här finns vår studio med arbetsplatser och verktyg och vår verkstad med större maskiner – och vår sköna soffa som är perfekt för den som vill prata om nya idéer!

Verkstaden

Verkstaden är vår lokal med utrustning för att arbeta i huvudsak trä och metall. Här finns bland annat bandsåg, pelarborr, svarv, planslip, handöverfräs, bordsåg etc.

Studion

I detta dubbelrum jobbar vi med mindre skrymmande arbeten i elektronik, textil, plast, papper och andra material. Här finns bland annat 3D-skrivare, oscilloskop, lödstationer, arduinos, airbrush, etc.

Finrummet

I finrummet har vi tyger och symaskiner samt plats för textilarbete och relaterade hantverk. Här finns även en vinylskärare och värmepress för att göra klistermärken och tröjtryck.

Åtkomst

Uppsala makerspace är öppet för alla som löser medlemskap i vår förening. Hur ofta vi kan hålla öppet hänger på alla som är medlemmar. Vi har ett rullande schema med en som är ansvarig per gång. Se vår kalender för öppna dagar / kvällar, där står även vem som håller öppet (lokalansvarig). Labbmedlemskap – fri tillgång till lokalen

För att kunna vara i lokalen på andra tider än de annonserade måste du bli labbmedlem. Som labbmedlem får du möjlighet att arbeta med dina projekt när det passar just dig. (Just nu finns en begränsning i när grindarna till området är öppna. Vi arbetar med att hitta en lösning som gör att vi får tillgång till lokalen dygnet runt.)

Eftersom vi delar på verktyg och maskinpark och medlemmarna förvarar sina projekt i lokalen måste alla som vistas i vårt makerspace skriva under en ansvarsförbindelse. Det är inte några konstigheter, bara enkla förhållningsregler som underlättar samarbetet och undviker missförstånd och de risker som är förknippade med vårdslös användning av maskiner och verktyg. Inpassering för labbmedlemmar

Då vi har begränsat med nycklar har vi satt in ett lås som styrs av en mobilapp. I samband med att du blir labbmedlem installerar du appen, skapar ett konto och meddelar våra lokalansvariga så lägger de in dig. De ger dig också information om hur man öppnar och stänger övriga dörrar i lokalen.