Grupper/lokalansvariga

Från Uppsala Makerspace
Hoppa till: navigering, sök

Vad innebär det att vara lokalansvarig

Att rådgöra med andra lokalansvariga för att hålla lokalen öppen vissa tider för de som inte är labbmedlemmar. Även icke-medlemmar är välkomna att komma förbi en eller två gånger. Därefter förväntas de ta ett beslut och bli medlemmar för att fortsätta kunna vara i lokalen.


De tider som lokalansvariga håller öppet ska redovisas i den delade kalender som syns på hemsidan. Inga explicita mail eller facebookmeddelanden behövs för att meddela öppettider, det är upp till medlemmar att själva hålla koll på kalendern. Kommunikation mellan lokalansvariga för att dela på ansvaret sker via mailgruppen umslokalansvariga@googlegroups.com, eller via kanalen #lokalansvariga på Slack.För de tider man tagit på sig att hålla öppet i lokalen gäller för lokalansvarig:

  • Öppna på avsatt tid.
  • Stänga på avsatt tid.
  • Att se till att allt är avstängt, låst och släckt om man är den sista som lämnar lokalen.
  • Om man får förhinder försöka hitta en ersättare (måste vara en lokalansvarig), om det inte går informera på facebook och maillistan om avvikelsen och också markera i kalendern.
  • Vara behjälplig och i bästa mån svara på frågor om föreningen, lokalen, verktyg och de regler som gäller.
  • Om nya prospektiva medlemmar dyker upp, välkomna och introducera om föreningen.

Vem kan vara lokalansvarig

Alla myndiga labbmedlemmar i föreningen som är engagerade och förbinder sig till ovanstående punkter kan vara lokalansvariga.