Wanhao Duplicator 4S

Från Uppsala Makerspace
Hoppa till: navigering, sök

Detta är en kinesisk klon av MakerBot Replicator 1 Dual, som har dual extrusion, och kan därför skriva ut 2 olika filament samtidigt. Denna skrivare tar alltså samma skrivarinställningar som originalet, samt andra likadana kloner såsom Flashforge Creator Pro.

Vi håller regelbundet kurser i hur 3D-skrivarna används, så håll utkik på maillistan eller i Facebook-gruppen där vi skickar ut inbjudan till våra kurser och workshops.

Det finns för närvarande 3 olika sätt att skriva ut på, via OctoPrint (rekommenderas), via SD-läsaren och via USB kopplad till PC, se nedan för detaljer.

OctoPrint

Med denna metod genererar man en gcode-fil i Slic3r, som sedan skickas till OctoPrint (r-pi) antingen direkt från Slic3r (Send to printer) eller laddas upp via webbgränssnittet. Detta sätt är det enklaste och rekommenderas för alla. Finns beskrivet i senaste versionen av manualen. Fördelar med denna metod är att de innebär färre steg, och att man får en tidsuppskattning av hur lång tid utskriften kommer att ta. En annan fördel med denna metod är att utskrifter loggas i vår Slack-kanal #3dprinting_log, vilket gör att man hemifrån kan se vilka skrivare är upptagna just nu, och hur länge.

SD-läsaren på framsidan

Ett alternativ till metoden ovan är att generera en gcode-fil i Slic3r som sedan öppnas i replicator-g för att konverteras till x3g-format. Den sparas senare manuellt till SD-kortet som sitter i skrivaren för att senare skriva ut via menyerna på skrivaren. OBS att detta kräver andra inställningar i Slic3r. Denna metod finns beskriven i den alternativa manualen

USB från PC

Den minst bekväma metoden är att generera en gcode-fil i Slic3r som sedan öppnas i replicator-g för att skickas till skrivaren via USB. Detta kräver att din PC är ikopplad under hela utskriften. Denna metod finns beskriven i vår gamla version av manualen. Tänk på att återställa USB-sladden efteråt så att den är ikopplad till OctoPrint igen (raspberry pi'n inuti skrivaren) när du är klar.

Länkar